Opus

Opus

 Žlabure vode
 Drovska i murska kaplja 
Zov Međimurja (P. Sabolek)

♦ 13 knjiga (1 roman, 1 zbirka dramskih tekstova za djecu, 2 monografije, 5 poetskih zbirki za djecu, 4 poetske zbirke odrasli, 2 na standardu, 2 na kajkavskom)
♦ 24 dramska teksta (16 igrokaza, 5 tekstova za odrasle na standardu i 3 na kajkavskom jeziku)
♦ 59 priča (25 za djecu, 28 za odrasle na standardu i 6 na kajkavskom jeziku)
♦ 700 pjesama (320 za djecu, 240 za odrasle na standardu i 140 na kajkavskom jeziku)
♦ 70 uglazbljenih pjesama
♦ 5 nosača zvuka (3 vlastita, 1 kompilacija, 1 u nakladi „Čakovečki mališani“)

Ni stilistima ne polazi za rukom prigodno uresiti svakodnevicu, zato si dopuštam srcu da barem
ono prigodno pobjegne od nje. (P. Sabolek)

NOSAČA ZVUKA

KNJIGA

DRAMSKA TEKSTA

PRIČA

UGLAZBLJENIH PJESAMA

PJESAMA

Objavljeni naslovi

Objavljeni naslovi

Mjesec u krevetu

poetska zbirka za djecu

Od slova do slova 1998.

poetska zbirka za djecu, 1. izdanje

Od slova do slova 2020.

poetska zbirka za djecu, 2. izdanje

Kukuriku dobar dan

poetska zbirka za djecu

Čovjek s tristo zvanja

poetska zbirka za djecu

Tarzan pod smokvom

roman za mlade

Scvrto življenje

kajkavska lirika,
1. izdanje

Kipeci bogečki

kajkavska lirika

Pjesme iz apsurdistana

poetska zbirka

Poetski flešbek

poetska zbirka

Avanturokazi

dramski tekstovi za djecu i mlade

Nosači zvuka

Nosači zvuka

CD "djeci"

nosač zvuka

CD "Djetinjstvo"

nosač zvuka

Demo snimka songova

nosač zvuka

CD "Svrto življenje"

nosač zvuka

CD "Međimurje"

nosač zvuka

Produkcije

Produkcije

Dio sabranog i sačuvanog produkcijskog materijala donosi na ovu stranicu dašak atmosfere s festivala MEF 2009., MEF “Ljubomir Kuntarić” Čakovec, 2019., Dječjeg festivala “Kukuriček” 2016.”, zborskog natjecanja u Rijeci, 2019. te s par kazališnih predstava i promocija. Predstavljeni audio i video zapisi dio su mog privatnog arhiva.

Audio

Audio

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Video

Video

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autorski poetski izbor

Autorski poetski izbor

I još poneka, autorska

I još poneka, autorska

Novi naslovi

Novi naslovi

Moji dovršeni “rukopisi”, ovdje predstavljeni kao Novi naslovi, ubuduće će na ovom mjestu čekati izdavača. A hoće li ga i dočekati, gotovo da i nije važno. Uvijek će se naći netko kome je stalo pa će prije ili kasnije i oni osvanuti u knjižnom obliku. No u cilju izbjegavanja prigovora anonimnosti i sl. ovdje ih predstavljam s nedovršenim naslovnicama te sinopsisom i oglednim arkom.

Književni osvrti

Književni osvrti

(…) Da se knjiga pojavila šezdesetih godina prošloga stoljeća, bila bi bestseler i mogla bi konkurirati “Junacima pavlove ulice”, “Letećem razredu”, “Vlaku u snijegu” i drugim tada vrlo popularnim romanima za omladinu. (…)

mr. sc. Ivan Zvonar

2015., u povodu izlaska iz tiska romana za mlade "Tarzan pod smokvom".

“Senja življenja”, nagrada za najbolji tekst MEF-a “Ljubomir Kuntarić” Čakovec, 2019., dio je poetsko-glazbenog rukopisa u radu na kajkavskom jeziku.

MEF - Međimurski festival "Ljubomir Kuntarić" Čakovec

Čakovec, 2019.

“Spomenik kulturnom i jezičnom identitetu kajkavštine” – naslov je osvrta tjednika “Međimurske novine”, na promociju kajkavske lirike “Scvrto življenje”

Međimurske novine

21. studenog 2006.

(…) “Kipeci bogečki”, Petrane Sabolek – bio sam oduševljen. Iz njezine nove zbirke izvire svo ono bogatstvo zvukova, tonova i pojmova međimurskog govora koje još živi u starijim naraštajima međimurskih ljudi. Sjećanja bude riječi: zveriživ se, čuček, zdošev, dotrgev, matuljček, magodi, na zmes, kredu, gene, samoloden, pokoturni, omedlev, napeljovav, i stotine drugih. Svojom knjigom Petrana taj osebujni međimurski leksik održava u životu za buduće naraštaje. Hvala joj na tome. (…)

Ivo Horvat

Vjesnik online, Tribina, lipnja 2009., i “Međimurje”, 2007.

“Skrodnja vura”, prvonagrađena je pjesma na kajkavskom jeziku XIV. Recitala suvremenog pjesništva “Senje i meteori” Varaždin, 2006., dio je poetske zbirke na kajkavskom jeziku “Scvrto življenje”.

"Senje i meteori"

Varaždin, 2006.

“Peticija”, prozni tekst na kajkavskom jeziku, Treća nagrada “Susreta riječi Bedekovčina”, 2016., dio je rukopisa u radu na kajkavskom jeziku.

Susret riječi

Bedekovčina, 2016.

O meni

O meni

Mama Međimurka (Donji Kraljevec), tata Grk (Solun), mjesto rođena Donji Kraljevec 1949. Djetinjstvo i mladost provodim u Beogradu, gdje živim od rođenja, a nakon diplomiranja te kraćeg zaposlenja u tadašnjem Urbanističkom zavodu Grada Beograda, udajom, odlazim u Čakovec gdje s diplomom beogradskog Pravnog fakulteta nastavljam radni vijek (Općinska uprava, Općinski sudac za prekršaje, Medicinski centar Čakovec i Financijska agencija). Moj spisateljski put predstavljen je na ovoj stranici, no osobito sam ponosna na svoj doprinos članice u radu nacionalnog ocjenjivačkog suda za dobivanje prestižnog naslova Bolnica prijatelj djece (1995.-2000), kojim naslovom se  danas, a na inicijativu UNICEF-a, kite već sva rodilišta u Hrvatskoj. Ponosna sam i na ulogu predsjednice Književnog kruga “Reči rieč” (2004.-2008.) te počašćena Brončanom diplomom Zajednice hrvatskih kulturno umjetničkih udruga Međimurske županije, 2007. za 20 godina uspješnog rada u društvu i očuvanju kulturnog amaterizma i hrvatske kulture. Neke nagrade i priznanja kao i zastupljenost u školskoj literaturi te brojnim časopisima i zbornicima spomenula sam usput, a i dalje ostajem i aktivna članica Pjevačkog zbora Josip Štolcer Slavenski Čakovec.

Ova stranica koristi “kolačiće/cookies” više o tome pročitajte OVDJE